9 Manieren om je naamsbekendheid te verhogen

Leestijd: 6 minuten
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ieder bedrijf wil natuurlijk de naamsbekendheid vergroten. Hoe meer mensen jouw bedrijf kennen, hoe beter. maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit blogbericht geven we jou tips!

1. Sociale media

De meest voor de hand liggende manier om naamsbekendheid te krijgen is sociale media. Sociale media is inmiddels niet meer uit het leven te denken. Denk bijvoorbeeld aan platformen Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Naast dat sociale media kan helpen bij het krijgen van meer naamsbekendheid, is het ook de perfecte manier om met klanten in contact te komen.

2. Samenwerking

Samenwerking is een ‘makkelijke’ manier om snel meer naamsbekendheid te krijgen. Een nadeel hiervan is wel dat het veel geld kan kosten. Je kan bijvoorbeeld een YouTuber betalen om jouw product of dienst te promoten. Een groot voordeel hiervan is dat jouw product of dienst meteen bij de juiste doelgroep onder de aandacht wordt gebracht!

3. Evenementen

Organiseer evenementen of schrijf je in bij een evenement. Evenementen zijn super interessant voor mensen en als jij het voor elkaar kan krijgen om er een bij te wonen, is de kans groot dat mensen jou gaan opmerken. Hoe groter het evenement is, hoe groter de kans is dat je naamsbekendheid wordt vergroot. Uiteraard zal hier ook een prijskaartje aanhangen.

4. Blogs

Het schrijven van blogberichten is de laatste tijd heel populair. Mensen zijn namelijk vaak geïnteresseerd in de mening van anderen. Als je van schrijven houdt en er een beetje goed in bent, is dit een absolute aanrader!

5. Reclame

Een andere manier om meer naamsbekendheid te krijgen, is het maken van reclame. Dan gaat het niet alleen over reclame op sociale media, maar ook op posters, in kranten en zelfs mond op mond reclame. Je wilt natuurlijk dat je bereik zo groot mogelijk is.

6. Website

Maak een website. Als iemand ooit van je gehoord heeft en geïnteresseerd is, zal diegene jou waarschijnlijk gaan opzoeken. Wellicht op social media, maar ook op het internet. Daarom is het ideaal als je een mooie website hebt. Als je geïnteresseerd bent in hoe je een mooie website maakt, bekijk dan zeker ons blogbericht waarin we je tips geven over hoe je het beste jouw ideale website kan creëren.

7. Personalisatie

Zorg voor personalisatie. . Dit is zonder twijfel een van de belangrijkste tips. Waarom? Mensen zullen sneller de naam van je bedrijf herkennen. Een goed voorbeeld is Coca Cola met hun Share a Coke’-campagne.

Het idee van de campagne was om de liefde voor het merk te versterken door het logo te vervangen door namen, zodat consumenten dit weer zouden delen met hun vrienden. De campagne werd heel succesvol en je kon na een tijdje zelfs speciale blikjes bestellen met je eigen naam erop.

 

8. Video

Maak gebruik van de kracht van video. Een goed voorbeeld voor dit is YouTube. Mensen houden ervan om een kijkje te nemen in andermans leven. Het blijft ook plakken, mits je het goed doet.

9. Ga de straat op

Ga de straat op. Door zelf op pad te gaan, neem je de touwtjes ook zelf in handen. Deel flyers uit en probeer zoveel mogelijk connecties te maken met mensen!

Wij hopen dat je succes zal boeken bij het vergroten van je naamsbekendheid. Voor vragen kan je ons altijd een berichtje sturen!