5 Tips voor jouw ideale website

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 Leestijd: 6 minuten

5 tips voor jouw ideale website

Ben je een eigen bedrijf begonnen en wil je gevonden worden door het grote publiek? Wil je een eigen website, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen probleem. In dit blogbericht leggen wij je uit hoe je zo makkelijk en efficiënt mogelijk jouw eigen droom website kan creëren!

 

1. Planning

Een goede website begint met het maken van een planning. Bedenk zoveel mogelijk dingen die belangrijk zijn voor je website. Zonder dit zul je waarschijnlijk niet ver komen. Denk bijvoorbeeld na over de structuur van je website, de teksten die je wil plaatsen en de afbeeldingen die op de website te zien zijn. Doe dit op papier, of in een tekstverwerker zoals Word. Wat tevens ook van belang is, is dat als je klaar bent met het maken van jouw website, dat je nog steeds dingen moet inplannen. Er is altijd ruimte voor verbetering en aanvullingen. Controleer of alles functioneert en probeer het altijd op peil te houden.

2. Tone of voice

De tone of voice is de stijl waarin je schrijft. Het is de manier waarop je als bedrijf jouw doelgroep aanspreekt. De tone of voice is een groot deel van de persoonlijkheid van je merk. Je weet dat je goed bezig bent als de tone of voice in al je communicatie-uitingen. 

ongeveer hetzelfde is. 

Als je jouw product of dienst voor de potentiële klant aantrekkelijk wilt maken, is het belangrijk dat de klant begrijpt wat jij voor hem of haar kan betekenen. Richt je daarom op de doelgroep. Maak je een website voor een jong publiek? Dan is het gebruikelijk om de doelgroep aan te spreken met ‘je’, in plaats van met ‘u’,

3. Lay-out

Zorg voor een goede lay-out. Als iemand op je website klikt en de website is chaotisch, zal dat de bezoeker snel afschrikken. Denk daarom na over wat voor boodschap jij met jouw website wil geven. De website kan je eigenlijk zien als een deel van de outfit van je bedrijf. Het is dan ook het beste als je website eruit ziet alsof je weet wat je doet. Slim is om te kijken naar organisatie en rust. Dit zorgt voor makkelijkere navigatie voor de bezoekers. pasted image 0 (1)

4. Zelf bouwen?

Een vraag waar je over na moet denken is de vraag of je de website zelf gaat bouwen. Maak je zelf de designs, of laat je iemand je website programmeren en ontwerpen? Deze keuze ligt bij jezelf en heeft te maken met je skills en je budget.

Het voordeel van zelf een website maken en programmeren is namelijk dat het goedkoper is. Echter is het makkelijker om het door een professional te laten doen.

5. Domeinnaam

Zorg ervoor dat je een eigen domeinnaam koopt (en niet een die gratis is). Een domeinnaam is een naam in het zogenoemde Domain Name System, het naamgevingssysteem waarmee computers zoals webservers en mailservers alsmede bepaalde diensten en toepassingen kunnen worden geïdentificeerd.

Dit is in feite je website naam/IP-adres. Maar waarom zou je een eigen domeinnaam moeten kopen? Als je een unieke domeinnaam koopt met de naam van je eigen bedrijf, zal je makkelijker te vinden zijn. Als je er zelf een maakt die gratis, zal het er goedkoper uitzien en ben je waarschijnlijk minder makkelijk te vinden.

Dont's

Wat tevens ook van belang is, is dat wanneer je klaar bent met het maken van jouw website, je nog steeds dingen moet inplannen. Er is altijd ruimte voor verbetering en aanvullingen. Controleer of alles functioneert en probeer je website altijd bij te houden. 

De bezoekers van je website moeten het gevoel krijgen dat ze er gemakkelijk hun weg doorheen kunnen vinden. Een website die eruit ziet als een doolhof, zal niemand waarderen en je zult je website bezoekers dus zelfs weg kunnen jagen.

 

Geef duidelijk aan wat je met jouw website wilt bereiken. Als eigenaar van de website is het ideaal als de klant alle mogelijke acties uitvoert. Denk hierbij aan het inschrijven voor de nieuwsbrief, een aankoop plaatsen, contact opnemen, de pagina delen op social media of een reactie plaatsen. Wanneer je dit aan de klant zelf overlaat, zal de klant waarschijnlijk niet overgaan tot actie.

Waarschijnlijk ben je heel enthousiast om je website te gaan maken. Echter moet je niet vergeten dat de bezoeker altijd centraal staat. De bezoeker van je website heeft een reden om naar de website te komen. Zorg er daarom voor dat je weet wat de behoefte van de klant is, en hem/haar daarin voorziet.

Dit is alles wat je moet weten over hoe jij jouw ideale droom website kan maken. Bedankt voor het lezen van deze blogpost en wij willen jou veel succes wensen bij het maken van je website en we hopen dat onze tips geholpen hebben. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd bij ons terecht via: www.Onbeperktdesign.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin